Top Ad unit 728 Γ— 90

.

Latest News

random

Pokemon Go: Η νέα μανία.

Εδώ και μερικές μέρες υπάρχει μια τρέλα, κυρίως από τον αντρικό πληθυσμό, με αυτό το παιχνίδι. Όσοι κάποτε παίζανε Pokemon στο Gameboy, έχουν ήδη εθιστεί με την καινούρια εφαρμογή της Niantic. Αλλά ας τα δούμε από την αρχή.

Η Ιστορία μέχρι σήμερα

Όλα ξεκίνησαν το 1995 όταν η Nintendo σε συνεργασία Game Freak και Creatures Inc. εμφάνισαν για πρώτη φορά ένα παιχνίδι στην κονσόλα Gameboy, όπου εκπαιδευτές κυνηγούσαν χαριτωμένα πλασματάκια και τα εκπαιδεύανε για μάχες. Μετά από δύο χρόνια επιτυχίας, η OLM Studios φτιάχνει όλο αυτό το σενάριο σε καρτούν (anime) και έτσι γεννήθηκε μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες. Τα Pokemon γίναν αμέσως ευρέως γνωστά σε όλο τον κόσμο και η απήχησή τους τεράστια, αφού σκαρφάλωσαν στη 2η θέση στην λίστα των πιο επιτυχημένων και κερδοφόρων παιχνιδιών, μετά το Mario της Nintendo.

Εν έτος 2016, οι κονσόλες όπως το Gameboy έχουν κατά κάποιο τρόπο αντικατασταθεί από τα smartphones, αφού με ένα απλό κλικ σε κάποιο online store, κατεβάζεις οποιοδήποτε παιχνίδι με τόση ευκολία. Η Nintendo δεν μπορούσε να μείνει έξω από αυτό και ειδικά ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της. Το Pokemon Go είναι διαθέσιμο για κατέβασμα στο επίσημο site του pokemongo από τις 6 Ιουλίου 2016 και έχει ήδη μερικά εκατομμύρια downloads.

Το Pokemon Go πρωτοπορεί
αφού για να παίξεις το παιχνίδι πρέπει να... τριγυρνάς. Τέλος οι πίστες, η Niantic δημιούργησε το παιχνίδι σε πραγματική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας πραγματικούς χάρτες. Ενθαρρύνει τους παίκτες να ψάξουν και να εξερευνήσουν τον πραγματικό κόσμο προκειμένου να προχωρήσουν στο παιχνίδι. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί εκκλησίες, πλατείες, μνημεία και άλλα κέντρα ως βασικά κτίρια του παιχνιδιού και από κει και πέρα με την κάμερα του κινητού βρίσκει τα pokemon. Όσο ταξιδεύεις, τόσο καινούριες εμπειρίες στον κόσμο του Pokemon εμφανίζονται.

"Σήκω, Βγες Έξω, Εξερεύνησε!"

Όσο και αν δεν σε νοιάζει να δεις τα Παλαιοχρηστιανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, η εφαρμογή θα σε αναγκάσει, αν μένεις ή επισκεφτείς τη Θεσσαλονίκη. Επιτέλους μια εφαρμογή που δεν σε καθηλώνει στο σπίτι σε μια οθόνη, αλλά σε παρακινεί να βγεις, αφού για να ψωνίσεις μερικές pokemon balls πρέπει να πεταχτείς μέχρι την κοντινή βιβλιοθήκη. Κάποιοί χρήστες το βρίσκουν σαν ευκαιρία για γυμναστική ή πεζοπορία. Η γενική ιδέα του παιχνιδιού είναι η διασκέδαση στη διάρκεια ενός ταξιδιού, και να γνωρίσεις το μέρος που βρίσκεσαι.

Αλλά...
τα πράγματα πάντα μπορούν να φτάσουν στα άκρα, όταν κάτι γίνεται μανία. Το επίσημο site δίνει μερικές προειδοποιήσεις πότε να μην παίζεις την εφαρμογή. Μία από τις βασικότερες προειδοποιήσεις είναι να μην παίζεις Pokemon την ώρα που οδηγείς (!) αμάξι, μηχανάκι, ποδήλατο ή οτιδήποτε άλλο που χρειάζεται την προσοχή σου. Οπότε, καλύτερα να αφήσεις στην άκρη τη σκέψη που έκανες να σαρώσεις την περιοχή με το μηχανάκι.

Επίσης επισημαίνει κάτι σημαντικό, πολύ σημαντικό, να μην απομακρύνεσαι μακριά από τους γονείς σου, ή την παρέα σου για να πιάσεις Pokemon. Δυστυχώς πρόκειται για ένα παιχνίδι που είσαι μόνος σου σε ένα εικονικό και ταυτόχρονα πραγματικό κόσμο και αν δεν κάνεις παρέα μερικούς εκπαιδευτές pokemon, είσαι ακόμα πιο μόνος στο παιχνίδι.

Βέβαια, υπάρχει και το άλλο άκρο. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από ένα προάστιο του Rhodes στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που υπάρχουν πολλές νεόκτιστες πολυκατοικίες γύρω από ένα σιντριβάνι και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, σημείο το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο Pokestop και πλέον συγκεντρώνει μεγάλα πλήθη, λέγεται συνήθως πάνω από 1000 άτομα. Κάτοικοι της περιοχής παραπονιούνται από τις καθημερινές πλέον τεράστιες συναθροίσεις, οι οποίες κρατάνε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, ως είναι φυσικό να δημιουργείται πολύ φασαρία, μέχρι που αποφάσισαν να οπμπουγελώσουν και ρίξουν αυγά στους παίκτες του Pokemon GΟ για να τους διαλύσουν. 

Θυμίζει λίγο άγρια ζούγκλα και τα pokemon είναι τα θηράματα. Πᾶν μέτρον ἄριστον λέει ο σοφός αρχαίος λαός μας.


Pokemon Go: Η νέα μανία. Reviewed by Mayia on 1:35:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by NM&more © 2016 - 2017
Designed by GreekPistols

Contact Us

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.